Sivut

perjantai 29. syyskuuta 2017

Keijulyhtyjä

Ihastuin Pinterestissä lasipurkkilyhtyihin, joissa on keiju sisällä. Olin tekemässä ensimmäistä koeversiota, kun nuoriherra 7v käppäili paikalle ja halusi tietää että mitä se äiskä duunaa? Näytin Pinterestistä inspiraatiokuvaa ja kaveri innostui oitis, että minäkin haluan tehdä tuommoisen. Autoin hieman silkkipaperin liimauksen kanssa ja toimin kuivumisen vartijana, mutta muuten yksi lyhdyistä on täysin herran omaa käsialaa.



Eli lasipurkin päälle decoupage liimaa TAI veden ja erikeeperin seosta (noin ½+½) leveällä siveltimellä. Päälle varovasti siloitellen yksi kerros valkoista silkkipaperia. Ja tässä kohtaa pitää olla kärsivälllisyyttä: purkki saa mieluusti kuivaa vaikka huomiseen. Sillä aikaa voi vaikka maalata/koristella purkin kannen ja leikata/stanssata kuviot, jotka tulevat purkin sisälle. Kun silkkipaperi on kokonaan kuivunut, levitetään hiukan (tai lasten tapauksessa PALJON) hileliimaa tai liimaa ja hilettä purkin ylä- ja alaosiin ja niille sivuille, joille ei tule kuvaa. Hile ei ole välttämätön, mutta antaa lyhdylle näköä silloin, kun valot eivät ole päällä. Sitten mieluusti liimalla keiju/muu kuvio lasipurkin sisäseinään kiinni (kokeilin myös kaksipuolista teippiä, mutta se ei pitänyt kovin hyvin ja valoja päälle ja pois räplätessä kuva irtosi). Omiin lyhtyihini lisäsin vielä tässä kohtaa paperinarurusetin ja halpakaupan muovikukkakimpusta nypätyn kukkasen, jonka liimasin gel medium klöntillä purkin kylkeen. Nuoriherra koristeli oman purkkinsa kannen hilepalleroilla. Mutta sitten vaan patterila toimivat LED-valot (ei tietenkään oikeaa kynttilää eikä vanhoja hehkuvaloja) päälle, purkkiin ja kansi kiinni. Siellä on keiju kiikissä!




Uskoisin, että pienellä aikuisen avustuksella tämä onnistuisi jopa päiväkoti-ikäiseltä. Vaikein vaihe on silkkipaperin laitto, se kun repeää helposti märkänä. Pienet rutut ei haittaa eivätkä näy lopputuloksessa. Mikäli ei ole stanssauslaitetta, voi lyhtyyn leikata saksilla keijun kuvan tai mitä vaan, voisihan sinne laittaa vaikka itse leikattuja lumihiutaleita, kun näin talvea päin ollaan menossa.

Taidesielu 7v halusi koristella kannen hilepalleroilla, helpoiten liimaantuvat paksuhkolla gel mediumilla.

Päivänvalossa


5 kommenttia:

  1. Oi kuinka kauniita... Niin herkkiä 💜

    VastaaPoista
  2. Waude..... todella upeat, pakko kokeilla meidän "seiskan" ja "vitosen" kanssa; ennakkoarvio, että vitosella keskittymistä enemmän ja pidempikestoisesti!

    VastaaPoista
  3. Kauniin näköisiä. Pitäisikö kokeilla...

    VastaaPoista
  4. Juu kannattaa kokeilla, oli mukavaa tekemistä ja kivoja katsella. Löysin käsityömessuilta enkelistanssin ja ajattelin kokeilla saisinko vielä enkelin napattua purkkiin ☺

    VastaaPoista
  5. Mä oon kans tänä vuonna aikeissa tehdä jonkinlaista koristetta purkkiin ja sisällä joko led kynttilää tai vastaavaa. Nää teidän purkit on hienoja.

    Viime vuonna en jaksanut ostaa/tehdä yhtäkään joululahjaa, mutta kunhan Halloween on ohi, niin alan urakalla tekemään joululahjoja. Ekaa kertaa itse, aiemmin olen tehnyt vain joulukortit.

    VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani. Kaikki palaute ja kommentit ovat tervetulleita :)